MediaWatch

Antallet af danske husstande uden tv-signal stiger

En ud af fire husstande har ikke klassisk tv-signal og samtidig streamer langt størstedelen af danskerne nu mindst én gang ugentligt ifølge nye tal fra Kantar Gallup.

Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Flere og flere kapper båndet til traditionelt flow-tv, mens et voksende antal danskere indkorporerer streaming i deres hverdag. Det viser nye tal fra Kantar Gallup, som DR Medieforskning præsenterer i et tweet.

26 pct. af danske husstande har således ikke et klassisk tv-signal. Det er en stigning på 15 pct.point i forhold til i 2017. Seertilgangen til streaming har været mere intens, da 80 pct. af danskerne nu streamer mindst ugentligt, mens det gjaldt 45 pct. i 2017 - altså en stigning på 35 pct.point.

Ifølge DR Medieforsknings årlige rapport om danskernes medievaner gav coronapandemien og de relaterede nedlukninger flow-tv ny vind i sejlene, og tv-seningens tilbagegang var derfor begrænset i forhold til årene før. Men overordnet set peger udviklingen i medieforbruget altså én vej - væk fra lineært tv og mod streamingplatforme.

Netflix sidder tungt på streamingmarkedet herhjemme. Ifølge tal fra Slots- og Kulturstyrelsen har 60 pct. af danskerne adgang til den amerikanske tjeneste. TV 2 og DR forsøger at absorbere så mange som muligt af de, der slukker for tv-signalet på deres egne platforme. TV 2 Play ramte i forsommeren 800.000 abonnenter, men TV 2 samler kun omkring halvdelen af deres tabte tv-kunder op på streamingplatformen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs