MediaWatch

Mikkel Hertz stopper på TV 2

Efter 20 år forlader tidligere nyhedsdirektør Mikkel Hertz TV 2 Nyhederne og dropper jobbet her som kommende Europakorrespondent. Et alvorligt sygdomforløb sidste år har ændret prioriteterne, begrunder han beslutningen.

Mikkel Hertz sætter punktum for den journalistiske karriere på TV 2 efter 20 år som en af de ledende nyhedskræfter. | Foto: Mikkel Ohsten/TV 2

Tidligere nyhedsdirektør og mangeårig chef for TV 2 News Mikkel Hertz stopper på TV 2. Det oplyser TV 2 i en meddelelse.

Mikkel Hertz skulle fra august have indledt et nyt kapitel i TV 2-karrieren som Europakorrespondent med base i Berlin. Men efter et sygdomsforløb i efteråret og vinteren, hvor han blev ramt af to blodpropper i hjertet, har han taget arbejdslivet op til revision.

"TV 2 er en fantastisk arbejdsplads. Jeg har gennem alle årene – med glæde – brugt de fleste af mine vågne timer på TV 2 Nyhederne og News, og jeg troede, jeg var klar til en ny æra i Tyskland. Jeg havde i 1990’erne nogle arbejdsmæssigt fantastiske år i Tyskland og Østeuropa, men tiden er nu en anden. Samtidig har den kolbøtte, jeg helbredsmæssigt tog i efteråret, sat gang i en masse tanker om, hvordan jeg skal bruge mit liv fremover. Det vil jeg nu kunne fokusere fuldt og helt på," siger Mikkel Hertz.

Turbulent efterår

Mikkel Hertz kom til TV 2 i 2001 fra Jyllands-Posten som chef for TV 2 Nyhederne i København. Han har siden været en del af nyhedsledelsen først på TV 2 Nyhederne og fra 2006 som chef for TV 2 News, da kanalen blev lanceret. Han var fra 2015 til 2020 nyhedsdirektør på tv-stationen, indtil han ramt af sygdom og blev sygemeldt. Herefter stoppede han som nyhedsdirektør, men fik efterfølgende i februar posten som Europakorrespondent.

Mikkelt Hertz' afgang fra nyhedsdirektørposten skete i en turbulent tid, hvor han bl.a. blev kritiseret for manglende blik for de kulturproblemer, der i efteråret kom frem i lyset på TV 2 og især på TV 2 Nyhederne omkring metoo-sager og et arbejdsmiljø med plads til forbedring.

Forstår beslutning

Hans efterfølger på posten som nyhedsdirektør, Ulla Pors, siger, at hun havde set frem til at få Mikkel Hertz på korrespondentholdet, men respekterer hans beslutning.

"Vi siger fra Nyhederne farvel til en stærk journalist og chef. Og vi siger tak for den store indsats og de fremragende resultater – blandt andet for at opprioritere dokumentar og undersøgende journalistik på TV 2 og for etableringen af TV 2 News, der nu er Danmarks tredje mest sete kanal, og som Mikkel skabte fra 2006 i samarbejde med engagerede TV 2-kolleger," siger Ulla Pors.

Hvorvidt stillingen som Europakorrespondent skal besættes af andre kræfter, fremgår ikke. Dækningen af det tyske valg, som Mikkel Hertz skulle have bidraget til i rollen, er lagt i hænderne på nyhedsværterne Poul Erik Skammelsen og Gertrud Højlund samt korrespondenterne Ulla Terkelsen og Uffe Dreesen, skriver TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs