MediaWatch

Warner Media og Discovery skaber nyt fælles streaming-selskab

Ventet fusion mellem amerikanske AT&T's indholdstjeneste og Discovery er kommet på plads og afventer nu godkendelse fra konkurrencemyndigheder.

Warner Media er hjemsted for HBO, der bl.a. har produceret "Game of Thrones", nyhedsstationen CNN og producenten Warner Bros. | Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix

(Opdateret 15:04 med oplysninger om ejerforhold)

Den amerikanske telekommunikationsvirksomhed AT&T har landet en aftale om at forene sin indholdstjeneste Warner Media med Discovery.

Det skriver Bloomberg News.

Aftalen kommer til at fusionere underholdningsuniverset fra de to tjenester, der til sammen råder over alt fra HBO og Warner Bros. til CNN, TNT og Animal Planet.

Det nye selskab bliver ledet af David Zaslev, der i forvejen er administrerende direktør for Discovery.

AT&T får 43 mia. dollar ud af handlen og ejerskab over 71 pct. af aktierne i det nye selskab, der endnu ikke har et navn. Discoverys aktionærer får rådighed over de resterende 29 pct. af selskabet.

Handlen har en værdi af 43 mia. dollar, og det nye selskab forventes at ramme en omsætning på 52 mia. dollar i 2023. Samtidig er målsætningen for det justerede driftsresultat (EBITDA) 14 mia. dollar i 2023.

Selskabet forventer at kunne høste synergier for 3 mia. dollar om året ved sammenlægningen.

Aftalen skal ses i lyset af flere store medie- og teknologivirksomheders forsøg på at få en del af fremtidens streaming-underholdning, hvor Netflix i flere år har været stærkt dominerende, skrev Financial Times tidligere mandag.

Aftalen er godkendt af bestyrelsen i begge selskaber, men afventer godkendelse fra relevante myndigheder. Handlen forventes at være endeligt på pladsen i midten af 2022.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs