MediaWatch

Disneys faldende tilgang af streamingkunder gav kursfald

Underholdningsselskabets aktiekurs faldt 2,6 pct. efter kvartalsregnskab viste opbremsning i tilgang af nye kunder.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Sammenlignet med tidligere er der ikke længere lige så mange nye kunder, der strømmer til Walt Disneys streamingtjenester. Det viste regnskabet for andet kvartal torsdag aften.

Selskabets aktier faldt 2,6 pct. fredag i USA.

Kombineret med koncernens forlystelsesparker, der har været ramt af coronapandemien, har det givet et fald i Walt Disneys omsætning i andet kvartal ifølge den amerikanske underholdningskoncerns regnskab, der blev offentliggjort efter børstid i New York Kristi himmelfartsdag.

Disney har forskudt regnskabsår, så andet kvartal dækker månederne januar, februar og marts.

I alt har Walt Disney i sit andet kvartal haft en omsætning på lidt over 96 milliarder kroner. Det er 13 procent lavere end i den samme periode året før.

En af årsagerne til faldet har været, at koncernens forlystelsesparker fortsat er påvirket af coronarestriktioner, som betyder, at parkerne ikke kan lukke lige så mange gæster ind, som de har kapacitet til.

Men der er lys for enden af tunnelen, og det glæder Walt Disneys topchef.

"Vi er glade for at se opmuntrende tegn på bedring på tværs af virksomheden, og vi er fokuseret på at øge vores aktiviteter, samtidig med at vi forbereder os på langsigtet vækst," siger Bob Chapek, administrerende direktør i Walt Disney.

Foruden de færre indtægter fra forlystelsesparkerne så er omsætningen påvirket af, at det nu går langsommere med at lokke nye streamingabonnenter til.

Tidligere under coronapandemien har Walt Disney ellers oplevet en stor vækst i antallet af nye abonnenter. Det samme har været tilfældet for andre udbydere.

En årsag til det kan have været, at folk har befundet sig mere hjemme, da det for eksempel ikke har været muligt at tage i biografen grundet restriktioner.

Men i takt med at befolkninger verden over bliver vaccineret, og biografer og andre underholdningsudbydere får lov til at genåbne, så kan det have skruet ned for lysten til at betale for at streame blandt andet film og tv-serier.

Walt Disney ejer streamingtjenesterne Disney+, ESPN+ og Hulu. Den største af de tre er Disney+, som har flere end 100 millioner betalende brugere.

Disney+ kom til Danmark i september sidste år. Tjenesten indeholder foruden Disney-film indhold fra andre brands, som Walt Disney ejer. Det drejer sig eksempelvis om Star Wars og Marvel.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs