MediaWatch

Biografer takker nej til storfilm i prisforhandlinger med distributører

Nordisk Film Biografer melder pas på den ene storfilm efter den anden i protest mod, at distributørerne har indskrænket biografernes eksklusivperiode uden at tilbyde en bedre pris for filmene.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Både Nordisk Film Biografer og Cinemaxx har droppet storfilmene "Godzilla vs. Kong", "Black Widow" samt Oscarvinderen "Nomadland", og forsøger nu at forhandle nye prisaftaler, efter distributørerne bag har forkortet biografernes eksklusivperiode fra fire måneder til fire uger, inden filmene bliver udbudt på streamingtjenester. Det skriver Finans.

"For os er det logik, at hvis produktet bliver mindre værd, så skal vi også betale en mindre pris," siger Casper Bonavent, adm. direktør for Nordisk Film Biografer, til Finans.

Han henviser til, at biografgæster vil være mere tilbageholdende med at betale mere end 100 kr. for at se en film i biografen, når de ved, at den få uger senere bliver frit tilgængelig på en streamingtjeneste.

Frederik Malling Juul, distributionschef hos SF Studios, er uenig og mener, at markedet i stedet er udvidet, fordi man ser en tendens til, at filmseere ikke dropper turen i biografen, bare fordi en film også kan ses på en streamingtjeneste, fordi der er tale om to forskellige filmoplevelser.

Monsterfilm er en biografsucces i USA trods tidlig digital premiere 

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs