MediaWatch

Biografer åbner med næsten dobbelt op på premierelisten resten af året

Torsdag må landets biografer igen slå dørene op efter måneders nedlukning. Det seneste års udskudte premierefilm resulterer i, at der i resten af 2021 næsten er dobbelt så mange ugentlige premierefilm som sidste år.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Danmarks største biografkæde, Nordisk Film Biografer, håber, at behovet for oplevelser uden for hjemmet og markant flere ugentlige premierefilm kan trække det danske publikum ind i de mørke sale, når biografer landet over må åbne op igen fra torsdag 6. maj. Det skriver Jyllands-Posten.

"Også før pandemien var der meget snak om, at streamingkanalerne ville vinde publikum, men under nedlukningen er jeg faktisk blevet bekræftet i, at den fygt er ubegrundet. For vi leverer "ud af hjemmet"-oplevelser, og et vil der altid være behov for - måske endda endnu mere nu," siger Casper Bonavent, adm. direktør i Nordisk Film Biografer, til Jyllands-Posten.

Siden første nedlukning i 2020 er en del filmpremierer blevet udskudt og står nu til at få premiere i de resterende knap otte måneder af 2021, hvilket betyder, der i gennemsnit vil være 4 premierefilm om ugen mod blot 2,3 i 2020.

Yderligere genåbning på plads: Her er hovedpunkterne

Nordisk Film Biografer forventer markant opbemanding for at kunne håndtere coronapas 

Mere fra MediaWatch

Sundhedsministeren har haft interviews med DR og TV 2 i kalenderen i år - men få eller ingen med aviserne

Antallet af interviewaftaler med landsdækkende dagblade og lokalaviser i Magnus Heunickes (S) kalender kan tælles på en mindre hånd i år, viser liste over ministerens officielle aktiviteter. Til gengæld har DR og TV 2 fået adskillige. Det møder kritik fra politisk redaktør, mens forsker mener, prioriteringen skal ses i lyset af coronasituationen. Ifølge sundhedsministeriet viser listen ikke hele billedet.

Et stigende antal unge i USA fravælger Facebook

Unge under 30 år fravælger den sociale medieplatform og bruger mindre tid på lillebroderen Instagram, der ellers hidtil har samlet mange af de frafaldende Facebook-brugere op. I stedet vinder Tiktok indpas, viser dokumenter.

Nyt medie om tech får liv

I weekenden har et nyt medie med fokus på tech, digitalisering og algoritmer lagt fra kaj. Indledningsvist i en beta-version, men på sigt som et digitalt abonnementsmedie.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs