MediaWatch

Biograferne genåbner til lavsæson men med flere film

Biografejer håber, at der er plads til spontanitet trods krav om coronapas, når biografer åbner igen torsdag.

Danske biografejere håber, at flere premierefilm vil fylde salene resten af 2021. | Foto: Johnny Frederiksen

Måneders nedlukning af de danske biografer slutter i dag. I branchen glæder man sig over, at der er mange flere film denne gang end ved den seneste genåbning. Men der er frygt for, at et krav om coronapas fjerner danskernes spontanitet.

"Da vi åbnede sidst, havde vi ingen varer på hylderne, denne her gang har vi masser af film," siger Louise Obel, der er medejer af tre Big Bio-biografer.

Meget af biografers billetsalg sker ifølge Louise Obel "næsten i døren". Og det frygter hun, at der vil blive mindre af, når man først skal testes, før man kan komme ind og se en film.

"Vi håber stadig, at der er plads til spontanitet, når man for eksempel kommer hjem fra arbejde og ringer til en ven for at høre, om vedkommende skal med i biografen," siger Louise Obel.

Selv om der senest ikke var så mange film at vise, blev billetsalget ifølge Louise Obel reddet af to store danske film.

For Thomas Vinterbergs oscarvindende film "Druk" og Anders Thomas Jensens actionkomedie "Retfærdighedens ryttere" trak så mange mennesker i biografen, at det endte med at gå godt alligevel.

Foruden udfordringen med coronapas er sæsonen denne gang imod biograferne.

"Vi åbner til biografernes lavsæson, vi skal konkurrere mod grillaftener og hygge på terrassen denne gang," siger hun.

Biograferne kan kun sælge billetter til to tredjedele af sæderne på grund af afstandskrav, og der skal gå længere tid mellem forestillingerne, da personalet skal have tid til at gøre rent i salene.

Men på trods af udfordringerne er biografejeren Louise Obel meget glad for, at hun igen får lov til at vise film til danskerne.

"Vi er helt oppe at køre - vi kan slet ikke være i os selv," siger hun.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs