MediaWatch

Minister vil afkræve DR og TV 2 svar om værters løn

"X Factor"-vært Sofie Lindes beretning om skævhed i aflønningen af mænd og kvinder har fået kulturministeren til at henvende sig til bestyrelsesformændene for DR og TV 2.

Sofie Linde satte gang i debatten om sexisme og manglende ligeløn i mediebranchen i sidste uge, da hun var vært ved Zulu Comedy Galla. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil bede bestyrelsesformændene for DR og TV 2 redegøre for aflønningen af værter, skriver hun i et opslag på Facebook.

Diskussionen blev åbnet i sidste uge af "X Factor"-vært Sofie Linde, der ligeledes var vært under Zulu Comedy Galla. I den anledning fortalte hun, at hun havde bedt om en løn svarende til halvdelen af den løn, som "X Factor"-dommer Thomas Blachmann modtager. Det blev afvist, og en TV 2-chef sagde, at hun ville blive den bedst betalte kvinde – en ordveksling, som TV 2-programdirektør Lotte Lindegaard senere har afvist over for Journalisten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs