MediaWatch

TV 2: Advokatundersøgelse var ikke juridisk set uvildig

Det var en fejl, at advokatundersøgelsen af de interne forhold på TV 2 blev kaldt uvildig. Det var den ikke, lyder det fra programdirektør.

Foto: Miklos Szabo/Ritzau Scanpix

Da Lotte Lindegaard, programdirektør på TV 2, i "Go' Aften Live" 7. januar fortalte, at tv-stationen havde hyret advokatfirmaet Norrbom Vinding til at gennemføre den interne kulturundersøgelse på tv-stationen og dermed havde haft "en uvildig part indover", var det en forkert udlægning af undersøgelsen. Det skriver Politiken.

Undersøgelsen, der bl.a. blev brugt som grundlag for at afskedige tv-vært Jes Dorph-Petersen, var nemlig ikke uvildig, og det var en fejl at bruge den term, erkender Lotte Lindegaard.

"I debatten har ordet "uvildig" været brugt til at beskrive karakteren af advokatundersøgelsen, men objektivt set er det ikke en præcis og dermed ikke en korrekt beskrivelse. Det er mere korrekt at sige, at der er gennemført en advokatundersøgelse i samarbejde med en ekstern advokat," siger hun til Politiken.

Jes Dorph-Petersen fyret fra TV 2-program efter intern undersøgelse 

Hyldest af Jes Dorph-Petersen i Jyllands-Posten vækker kritik

TV 2 lægger dokumentar om #metoo ned 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs