MediaWatch

TV 2: Advokatundersøgelse var ikke juridisk set uvildig

Det var en fejl, at advokatundersøgelsen af de interne forhold på TV 2 blev kaldt uvildig. Det var den ikke, lyder det fra programdirektør.

Foto: Miklos Szabo/Ritzau Scanpix

Da Lotte Lindegaard, programdirektør på TV 2, i "Go' Aften Live" 7. januar fortalte, at tv-stationen havde hyret advokatfirmaet Norrbom Vinding til at gennemføre den interne kulturundersøgelse på tv-stationen og dermed havde haft "en uvildig part indover", var det en forkert udlægning af undersøgelsen. Det skriver Politiken.

Undersøgelsen, der bl.a. blev brugt som grundlag for at afskedige tv-vært Jes Dorph-Petersen, var nemlig ikke uvildig, og det var en fejl at bruge den term, erkender Lotte Lindegaard.

"I debatten har ordet "uvildig" været brugt til at beskrive karakteren af advokatundersøgelsen, men objektivt set er det ikke en præcis og dermed ikke en korrekt beskrivelse. Det er mere korrekt at sige, at der er gennemført en advokatundersøgelse i samarbejde med en ekstern advokat," siger hun til Politiken.

Jes Dorph-Petersen fyret fra TV 2-program efter intern undersøgelse 

Hyldest af Jes Dorph-Petersen i Jyllands-Posten vækker kritik

TV 2 lægger dokumentar om #metoo ned 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs