MediaWatch

Hyldest af Jes Dorph-Petersen i Jyllands-Posten vækker kritik

I en leder takker Jyllands-Posten den nu tidligere TV 2-vært for at have rettet fokus mod en ny side af debatten om seksuelle krænkelser og sexisme i mediebranchen. Det får kritik fra Dansk Kvindesamfund.

Jes Dorph-Petersen blev efter sin afskedigelse på TV 2 interviewet af vært på DR's Aftenshowet Mette Bluhme Rieck, hvor han fortalte om sin oplevelse af advokatundersøgelsen. Hun fik efterfølgende kritik på sociale medier for at have stillet kritiske spørgsmål. | Foto: Screenshot/DRTV

Forkvinde for Dansk Kvindesamfund, Helena Gleesborg Hansen, mener, at Jyllands-Postens leder onsdag, hvor avisen hylder den afskedigede TV 2-vært Jes Dorph-Petersen for at stå frem med sine oplevelser, kan resultere i, at færre kvinder i fremtiden har lyst til at stå frem, hvis de bliver udsat for seksuelle krænkelser eller sexisme. Det skriver Journalisten.

"Det er en meget uhensigtsmæssig måde, Jyllands-Posten forvalter sit ansvar på ved at kalde ham en helt og fuldstændig absurd at sidestille ham med Sofie Linde. Jes Dorph har haft en krænkende adfærd overfor praktikanter. Sofie Linde er selv blevet krænket," siger Helena Gleesborg Hansen til fagbladet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs