MediaWatch

DR åbner midlertidig digital tv-kanal med fokus på hjemmeskoling

Fra mandag til fredag kan børn i alderen 4-8 år nyde godt af undervisningsorienteret indhold på en ny digital kanal på DRTV.

Silja Okking bliver en af værterne i Ramasjangs hjemmeskole | Foto: Rasmus Angelsnes Hansen/DR

Danmark er i øjeblikket lukket godt og grundigt ned, og det betyder, at mange børn skal gå i skole hjemmefra. Som følge deraf har DR besluttet at åbne en ny kanal på DRTV. Kanalen hedder "Ramasjang hjemmeskole" og får fokus på undervisningsorienteret indhold. Det skriver DR.

Den nye kanal er rettet mod de 4-8-årige, som kan fornøje sig med programmer om alt fra natur og historie til bevægelse og matematik, lyder det. Kanalen kan findes på DRTV, hvor der sendes mandag til fredag fra klokken 8.00 til 14.00 Der bliver samtidig skruet op for dækningen på Ultra Nyt, som henvender sig til de 9-14-årige.

"Vi ved, at corona - både for børn og voksne - i forvejen gør det til en svær tid lige nu. For dem, der også skal hjemmeskole deres børn, gør det kun tiden endnu mere udfordrende. Vi kan selvfølgelig ikke erstatte rigtig skoleundervisning, men vi håber, at vi kan bidrage til at tage lidt af det pres, mange oplever, med de tiltag, vi nu skruer op for," siger mediedirektør Henriette Marienlund.

Hvor længe, den nye kanal skal sende, bliver ikke oplyst. Men den bliver midlertidig, lyder det fra DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs