MediaWatch

Ny børneserie på DR Ramasjang deler vandene

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt stiller sig kritisk over for ny animationsserie om "John Dillermand" på DR Ramasjang, der dog også får ros for at være humoristisk på sociale medier.

Foto: Screenshot/DR

En ny animationsserie "John Dillermand" målrettet de 4-8-årige på børnekanalen DR Ramasjang, får en blandet modtagelse, skriver Berlingske.

På Twitter har Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt kritiseret serien, hvis hovedkarakter døjer med at være skabt med "verdens længste dillermand" og bl.a. skrevet: "... er jeg den eneste, der finder det forkasteligt, at børn skal synes, det er sjovt at se på voksnes tissemænd på DR Ramasjang?"

På DR Ramasjangs Facebook-side har en række forældre også været kritiske og bl.a. kaldt serien "upassende", men her er der også roser til serien for at være humoristisk. Børnepsykolog Magrethe Bruun Hansen, der har gennemlæst manuskriptet og samarbejdet med producenten Made By Us om udviklingen af serien, opfordrer i DR's egen omtale af serien til at droppe "voksenbrillerne".

"Med John Dillermand er det vigtigt at se det igennem børnenes øjne, og ikke med voksenbriller på. Man skal huske på, at det er os voksnes liv og erfaringer, der gør, at vi kan rynke på næsen af en magisk dillermand – det gør børn så absolut ikke," siger hun til dr.dk og uddyber, at hun mener, børn både vil grine og lære noget af serien.

I efteråret vakte et andet børneprogram på DR Ultra med fokus på kroppen, "Ultra smider tøjet", også debat.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs