MediaWatch

DR erklærer sig uenig i kritik af ny Ramasjang-serie

De, der kritiserer den nye serie "John Dillermand" skal passe på, at de ikke kommer til at se serien med voksenbriller, lyder det fra DR Ramasjang-chef.

Foto: Christen Bach/DR

DR Ramasjang er i vælten i øjeblikket, fordi kanalen for nylig gav premiere til den nye animationsserie "John Dillermand". Serien har bl.a. fået kritik for at være upassende og seksualiserende, fordi den handler om hovedkarakterens udfordringer med at have "verdens længste dillermand". DR afviser kritikken, fortæller Ramasjang-chef Morten Skov Hansen til Politiken.

"Jeg er uenig i, at det er seksualiserende, fordi John er en mand, og der er en diller på rollelisten, for en tissemand er ikke seksualiseret for 4- til 8-årige. Det er en naturlig del af kroppen. Ligesom vi har arme, ben og fingre, har halvdelen af os en tissemand. Man skal passe på, at man ikke kommer til at se serien med voksenbriller," siger han.

Han slår fast, at man har diskuteret serien meget og gjort sig umage ved at hente indsigt hos Sex & Samfund og en børnepsykolog.

"John Dillermand" har delt vandene siden premieren. Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt er blandt de, der har meldt sig i koret med kritiske kommentarer, men serien har også modtaget ros for at være humoristisk.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs