Nent sætter britiske produktionsselskaber til salg

De britiske produktionsselskaber i Nent Studios UK skal have ny ejer, efter Nent har sat dem til salg. Også Nents faktaproducenter i Skandinavien er sat på markedet, men har endnu ikke skiftet ejer. 
Produktioner fra Nent Studios UK, der nu står over for et ejerskifte | Foto: Screenshot/Nent Studios UK
Produktioner fra Nent Studios UK, der nu står over for et ejerskifte | Foto: Screenshot/Nent Studios UK

Nordic Entertainment Group (Nent) lægger op til yderligere frasalg og søger ny ejer til de britiske produktionsselskaber i Nent Studios UK. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Nent satte i begyndelsen af 2020 en del af de 32 producenter i produktionsarmen Nent Studios til salg for at koncentrere kræfterne om streamingtjenesten Viaplay og de producenter, der er specialiseret i fiktion, og som kan støtte udviklingen af tjenesten.

Siden har en række produktionsselskaber inden for faktagenren herunder danske Strong Productions været sat på markedet, men endnu uden at have fundet en ny ejer.

Og nu udvider Nent altså puljen og skærer de britiske produktionsselskaber fra.

"Vores fokus er nu på at finde en ny ejer eller investeringspartner, der understøtter vores høje ambitioner og spændende planer for vækst," udtaler adm. direktør for Nent Studios UK, Richard Halliwell, i meddelelsen.

Vækstplaner for Viaplay

Frasalget kommer, kort efter Nent har skruet op for vækstambitionerne for Viaplay, der næste år skal lanceres i Polen og USA foruden de tre baltiske lande. I de efterfølgende to år skal Viaplay på markedet i yderligere fem lande. Det skal gøre Nent til et vækstselskab med årlige vækstrater på 18-20 pct. frem mod 2025.

Målsætningen kræver en milliardfinansiering, der bl.a. skal komme fra salget af nye aktier, ligesom selskabet overvejer en selvstændig børsnotering i USA ved siden af den nuværende notering i Sverige. Nent forventer, at den udenlandske ekspansion vil kaste et underskud på 2,5 mia. svenske kr., svarende til omkring 1,8 mia. kr. af sig, inden de efter planen når breakeven i 2025.

Det er to år siden, Nent oprettede Nent Studios UK i oktober 2019. Med frasalget klipper Nent mere af forbindelsen til Storbritannien, hvor koncernen har haft sin sendetilladelse siden fødslen, men fra nytår flytter til Sverige.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også