MediaWatch

Kulturminister: Usikkert hvornår medieudspil fremlægges

Coronasituationen betyder, at kulturministeren ikke vil sætte nærmere tidshorisont på regeringens medieudspil og de efterfølgende forhandlinger.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det er endnu usikkert, hvornår S-regeringen er klar med et medieudspil og forhandlingerne om en ny medieaftale kan komme i gang. Det siger kulturminister Joy Mogensen (S) til Jyllands-Posten.

"Der er ingen tvivl om, at det (medieudspillet, red.) bliver efterspurgt med stor utålmodighed, men lige nu er det uklart, hvor meget corona spiller ind. Det kommer så snart, vi kan lave det," siger Joy Mogensen, der ikke vil forholde sig til, om tidshorisonten hedder vinter, forår eler sommer, fordi tidsplanerne kun holder "indtil corona beslutter sig for noget andet".

Joy Mogensen har tidligere i efteråret udtalt i Mennesker og Medier på P1, at medieudspillet ville komme før 1. december, men over for Jyllands-Posten lyder det alene, at tidsplanen afhænger af corona-situationen.

Uafhængigt af medieforhandlingerne har regeringen i sit finanslovsudspil lagt op til at rulle de planlagte sidste besparelser i DR på en kvart milliard tilbage. Planen har dog mødt modstand fra regeringens støttepartier, fordi regeringen vil finde pengene i den såkaldte forhandlingspulje - hvor flere formål konkurrere om midler - frem for at afsætte beløbet på finansloven.

Politisk aftale sender tocifret millionbeløb til DR og dansk film og tv

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs