MediaWatch

Kulturminister: Usikkert hvornår medieudspil fremlægges

Coronasituationen betyder, at kulturministeren ikke vil sætte nærmere tidshorisont på regeringens medieudspil og de efterfølgende forhandlinger.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det er endnu usikkert, hvornår S-regeringen er klar med et medieudspil og forhandlingerne om en ny medieaftale kan komme i gang. Det siger kulturminister Joy Mogensen (S) til Jyllands-Posten.

"Der er ingen tvivl om, at det (medieudspillet, red.) bliver efterspurgt med stor utålmodighed, men lige nu er det uklart, hvor meget corona spiller ind. Det kommer så snart, vi kan lave det," siger Joy Mogensen, der ikke vil forholde sig til, om tidshorisonten hedder vinter, forår eler sommer, fordi tidsplanerne kun holder "indtil corona beslutter sig for noget andet".

Joy Mogensen har tidligere i efteråret udtalt i Mennesker og Medier på P1, at medieudspillet ville komme før 1. december, men over for Jyllands-Posten lyder det alene, at tidsplanen afhænger af corona-situationen.

Uafhængigt af medieforhandlingerne har regeringen i sit finanslovsudspil lagt op til at rulle de planlagte sidste besparelser i DR på en kvart milliard tilbage. Planen har dog mødt modstand fra regeringens støttepartier, fordi regeringen vil finde pengene i den såkaldte forhandlingspulje - hvor flere formål konkurrere om midler - frem for at afsætte beløbet på finansloven.

Politisk aftale sender tocifret millionbeløb til DR og dansk film og tv

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs