MediaWatch

Kulturministeren går i selvisolation efter smitteudbrud på Christiansborg

Statsministeren og flere andre ministre herunder kulturministeren er gået i selvisolation, efter at justitsministeren er konstateret smittet med coronavirus.

Joy Mogensen er gået i selvisolation. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) er gået i selvisolation og skal testes for coronavirus efter justitsminister Nick Hækkerups (S) positive testsvar.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at kulturminister Joy Mogensen er gået i selvisolation og skal testes.

"Statsministeren deltog i et møde med justitsministeren fredag den 30. oktober 2020, hvor alle retningslinjer for afstand mv. blev fulgt. Statsministeren udviser pt. ingen symptomer på covid-19 og vil i videst muligt omfang fortsætte sit arbejde med virtuelle møder," står der i pressemeddelelsen.

Mette Frederiksen er i selvisolation, indtil hun har fået svar på sin test.

Statsministeren er ikke den eneste minister, der har deltaget i møder med Hækkerup, som natten til onsdag på Facebook meddelte, at han var testet positiv for coronavirus.

I alt 13 af regeringens 20 ministre er i øjeblikket i selvisolation, fremgår det af pressemeddelelsen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) meddelte allerede tirsdag, at de var gået i selvisolation på grund af møder med Hækkerup.

Statsministeriet skriver onsdag, at også social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S), forsvarsminister Trine Bramsen samt kulturminister Joy Mogensen (S) er gået i selvisolation og skal testes efter møder med Hækkerup.

Derudover er en række andre ministre altså også gået i selvisolation og afventer testsvar efter at have været i kontakt med en person, der er testet positiv.

Mette Frederiksens test bliver gennemført i dialog med Rigshospitalet, så hun "hurtigst muligt kan genoptage de af sine forpligtelser, der kræver fysisk fremmøde, herunder over for Folketinget".

Alene i denne uge har et coronaudbrud ramt Folketinget. Eksempelvis er De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, testet positiv.

Venstres forsvarsordfører, Lars Christian Lilleholt, er umiddelbart værst ramt, da han er indlagt.

Tirsdag førte coronaudbruddet til, at de planlagte afstemninger i Folketinget blev aflyst. Desuden blev spørgetimen med statsministeren rykket til onsdag. Den er nu aflyst.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs