MediaWatch

Tv-station har indført forbud mod bemærkninger om kvinders beklædning

For at sikre en "komplet aseksuel" arbejdsplads har ledelsen på TV 2 Fyn i stationens nedskrevne retningslinjer gjort det forbudt at kommentere på de ansattes påklædning.

Foto: Louise Koustrup

Bemærkninger om kvinders tøj og udseende hører ikke hjemme på en arbejdsplads, mener man på TV 2 Fyn, der derfor i kølvandet på Metoo-debatten har fået skrevet ind i de interne retningslinjer, at den slags kommentarer er forbudt. Det skriver Jyllands-Posten.

"Dette betyder i praksis, at arbejdspladsen TV 2 Fyn skal opfattes som en komplet aseksuel, tolerant og respektfuld zone med plads til alle, inklusive kulturelle, religiøse og andre forskelligheder. Derfor hører eksempelvis bemærkninger om kvinders påklædning, deres udtryk eller andre typer af seksualiseret adfærd ikke hjemme på stationen," lyder det i TV 2 Fyns nedskrevne rammer, der gælder for både mænd og kvinder.

Direktør på TV 2 Fyn, Esben Seerup, fortæller dog til Jyllands-Posten, at der ikke har været nogen konkrete sager, der i 2017 fik stationen til at nedfælde de konkrete retningslinjer, men at det er for at sikre en god tone og opførsel generelt.

Den genoptagne debat om sexchikane i mediebranchen er blevet udløst, da tv-vært Sofie Linde i august fortalte om en oplevelse, hvor en "stor tv-kanon" i begyndelsen af hendes karriere forsøgte at presse hende til seksuelle ydelser og truede med at ødelægge hendes karriere, hvis det ikke skete. Siden har adskillige kvindelige journalister og mediechefer fortalt om oplevelser, hvor de er blevet seksuelt krænket på arbejdspladsen.

1615 kvinder har skrevet under på brev om sexisme

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere