MediaWatch

Tv-station har indført forbud mod bemærkninger om kvinders beklædning

For at sikre en "komplet aseksuel" arbejdsplads har ledelsen på TV 2 Fyn i stationens nedskrevne retningslinjer gjort det forbudt at kommentere på de ansattes påklædning.

Foto: Louise Koustrup

Bemærkninger om kvinders tøj og udseende hører ikke hjemme på en arbejdsplads, mener man på TV 2 Fyn, der derfor i kølvandet på Metoo-debatten har fået skrevet ind i de interne retningslinjer, at den slags kommentarer er forbudt. Det skriver Jyllands-Posten.

"Dette betyder i praksis, at arbejdspladsen TV 2 Fyn skal opfattes som en komplet aseksuel, tolerant og respektfuld zone med plads til alle, inklusive kulturelle, religiøse og andre forskelligheder. Derfor hører eksempelvis bemærkninger om kvinders påklædning, deres udtryk eller andre typer af seksualiseret adfærd ikke hjemme på stationen," lyder det i TV 2 Fyns nedskrevne rammer, der gælder for både mænd og kvinder.

Direktør på TV 2 Fyn, Esben Seerup, fortæller dog til Jyllands-Posten, at der ikke har været nogen konkrete sager, der i 2017 fik stationen til at nedfælde de konkrete retningslinjer, men at det er for at sikre en god tone og opførsel generelt.

Den genoptagne debat om sexchikane i mediebranchen er blevet udløst, da tv-vært Sofie Linde i august fortalte om en oplevelse, hvor en "stor tv-kanon" i begyndelsen af hendes karriere forsøgte at presse hende til seksuelle ydelser og truede med at ødelægge hendes karriere, hvis det ikke skete. Siden har adskillige kvindelige journalister og mediechefer fortalt om oplevelser, hvor de er blevet seksuelt krænket på arbejdspladsen.

1615 kvinder har skrevet under på brev om sexisme

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs