MediaWatch

1615 kvinder har skrevet under på brev om sexisme

En lang række kvinder fra mediebranchen har underskrevet støtteerklæring til Sofie Linde om sexisme.

Foto: LISELOTTE SABROE//

1615 kvinder har skrevet under på støttebrevet til tv-vært Sofie Linde, da der var deadline for at afgive en underskrift lørdag klokken 12.

Torsdag var der 701 underskrifter. Det antal er altså siden steget med 914, oplyser initiativtagerne i en mail.

"Det understreger med al tydelighed, at vores branche har et problem. Nu behøver vi ikke længere tale om, om der er et problem med sexisme i mediebranchen, men hvad der skal gøres for at løse det," siger de seks kvindelige TV2-journalister, som har skrevet brevet.

Støttebrevet er skrevet for at bakke Sofie Linde op, efter at hun ved årets Zulu Comedy Galla fortalte om grænseoverskridende episoder fra sit arbejdsliv. En "stor tv-kanon" skulle have foreslået hende at give ham oralsex, hvis hun ville gøre sig nogen forhåbninger om at blive i branchen.

Initiativtagerne håber, at der mange steder i mediebranchen i den kommende tid vil være styrket fokus på sexisme.

"Det understreger med al tydelighed, at vores branche har et problem. Nu behøver vi ikke længere tale om, om der er et problem med sexisme i mediebranchen, men hvad der skal gøres for at løse det," siger de seks kvinder i en samlet skriftlig udtalelse.

Her opfordres der for eksempel til fokus blandt ledelserne på, hvordan der skabes et defineret og trygt system for, hvordan medarbejdere skal gøre, hvis de bliver udsat for grænseoverskridende adfærd.

Initiativtagerne er på "én gang overvældede og ærgerlige over, at så mange underskrifter er tikket ind".

Sammen med underskrifterne har de også modtaget hundredvis af eksempler på sexisme i branchen.

Eksemplerne lyder på alt fra upassende eller nedværdigende kommentarer på gangene, seksuelt ladede beskeder fra kolleger eller chefer, til fysisk berøring hvor folk er blevet taget på låret, i skridtet eller på numsen.

Det fremgår ikke, hvor mange af de 1615 kvinder, der selv har været udsat for krænkende adfærd.

"Det her er en anledning til at sige, nu gider vi simpelthen ikke mere, nu er det nok"

Minister inviterer Sofie Linde til møde om sexchikane

Danske Medier og DMJX vil sætte fokus på praktikanter i sexisme-debat 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs