MediaWatch

Debat om sexisme i mediebranchen rykker ind på Christiansborg

Sexchikanen florerer på Christiansborg, lyder det fra Brigitte Klintskov Jerkel (K) og Özlem Cekic (SF), efter der de seneste uger har været sat fokus på problematikken i mediebranchen.

De kvindlige politikere står frem i kølvandet på de seneste ugers debat om seksuelle krænkelser i mediebranchen, hvor 1615 kvinder har skrevet under på et fælles budskab om, at der stadig foregår sexchikane på landets mediearbejdspladser. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Folketingsmedlemmet Brigitte Klintskov Jerkel (K) og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic (SF) siger, at sexchikane og sexisme florerer på Christiansborg. Det skriver DR.

Özlem Cekic fortæller, at hun blandt andet fik fortalt, at hun "taler så meget, at man får lyst til at putte nogle kugler i din mund, tape dig, så man kan piske dig'".

"Der var andre mænd i rummet. Da jeg sagde, at jeg ikke brød mig om det, han sagde, svarede han: "Hvorfor skal du ødelægge den gode stemning?"," siger hun.

Brigitte Klintskov Jerkel har indtil nu ikke ønsket at udtale sig om, hvad hun har oplevet af sexisme og sexchikane på Christiansborg.

Men efter at tv-værten Sofie Linde på live-tv fortalte åbent om sine oplevelser med sexisme og det efterfølgende støttebrev, der blev underskrevet af flere end 1600 kvinder, har politikeren fået mod på at åbne op om sine oplevelser, skriver hun på Facebook.

"Jeg gør det, fordi jeg mener, at vi har et problem med sexisme og grænseoverskridende adfærd på Christiansborg. Hvis ikke det kommer frem i lyset, så kan vi ikke få startet en vigtig debat om det, som kan få positiv betydning for de kommende generationer af kvinder på arbejdsmarkedet," står der i hendes Facebook-opslag.

"Jeg har oplevet en anden mandlig politiker, som pludselig lagde sin hånd på min ryg og kørte den ned langs ryggen og sluttede med at lade den ligge på min højre balde, hvorpå han udtalte, at han syntes, at jeg var dejlig og så godt ud," siger Brigitte Klintskov Jerkel i et skriftligt svar til DR.

Formand for Folketinget Henrik Dam Kristensen (S) sagde mandag til TV2, at sexisme vil være på dagsordenen, når Folketingets Præsidium mødes onsdag.

Han fortalte, at han de seneste 15 år ikke har hørt om sager om sexisme eller sexchikane. Der betyder dog ikke, at de ikke findes, understregede han.

De kvindlige politikere står frem i kølvandet på de seneste ugers debat om seksuelle krænkelser i mediebranchen, hvor 1615 kvinder har skrevet under på et fælles budskab om, at der stadig foregår sexchikane på landets mediearbejdspladser.

Den genoptagne debat om chikane i branchen blev udløst, da tv-vært Sofie Linde i august fortalte om en oplevelse, hvor en "stor tv-kanon" i begyndelsen af hendes karriere forsøgte at presse hende til seksuelle ydelser og truede med at ødelægge hendes karriere, hvis det ikke skete. Siden har adskillige kvindelige journalister og mediechefer fortalt om oplevelser, hvor de er blevet seksuelt krænket på arbejdspladsen.

Nyhedschef på TV 2 erkender problemer med mandsdomineret kultur efter stormøde

Tidligere TV 2-chef efter kritik af sexisme-kultur: "Jeg har ikke taget nok fat på det"  

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs