MediaWatch

Filmfestival for børn indgår samarbejde med DR

Danmarks Radio og Buster Filmfestival tager initiativ til en børnemediekonference, der skal sætte fokus på de yngstes mediebrug.

Foto: Ida Munch/JPA/Ritzau Scanpix

Et fælles ønske om at rette fokus mod film, der bliver til i samarbejde mellem profesionelle filmfolk og børn og unge, får nu DR og Buster Filmfestival, der er en årlig tv- og filmfestival for børn, til at slå sig sammen om en fælles børnemediekonference. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Konferencen strækker sig over to dage og er henvendt til mediebranchen og fagfolk, der får del i DR's erfaringer med at formidle indhold til børn i Danmark under arrangementet den 26. og 27 oktober.

"Det er vores ambition i DR at bidrage til børnekulturen i Danmark – og den ambition kan kun indfries gennem et tæt samarbejde med hele branchen," udtaler Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, i meddelelsen.

"Det kræver faglighed og et vedvarende fokus at kende og forstå børnemålgruppen, da det er et område, der er i konstant udvikling og forandring. Den viden og erfaring, vi har i DR, glæder jeg mig at kunne dele med andre, der arbejder med børn og medier, og jeg ser også frem til, at vi i DR kan få ny inspiration og åbne for nye samarbejder."

Ifølge Mariella Harpelunde Jensen, programchef for Buster Filmfestival, er det vigtigt for festivalen at bidrage til at styrke området, hvorfor det har været oplagt for parterne at slå sig sammen i år.

"De danske børn fortjener film, tv-serier og spil, der fortæller om deres verden, deres kultur og historie. Det er vigtigere end nogensinde før, at der produceres stærkt dansk medieindhold til børn, og at vi kontinuerligt bliver klogere på målgruppen og involverer og indtænker dem direkte i indholdet," udtaler hun.

Minister vil tage pres på DR's unge kanaler op i medieforhandlinger

DR vil ramme de alleryngste med nyt univers 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs