MediaWatch

TV 2's nyhedsdirektør: Dokumentar skal deles på lovligt grundlag

TV 2 vil have nedlagt fogedforbud mod Ekstra Bladets offentliggørelse af tv-stationens skjulte optagelser på plejehjem for selv at kunne offentliggøre materialet senere, lyder det.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er håbet om at kunne vise dokumentar med skjulte optagelser fra aarhusiansk plejehjem på et lovligt grundlag, der har fået TV 2 til at bede byretten om at nedlægge et fogedforbud mod, at Ekstra Bladet viser materialet. Det siger Mikkel Hertz, nyhedsdirektør på TV 2, til Ekstra Bladet inden retsmødet i Københavns Byret onsdag formiddag.

"Aarhus Kommune er gået til retten med et ønske om et forbud mod, at den aldrig nogensinde bliver offentliggjort. Vi går til retten med det stik modsatte ønske - netop at få dokumentaren offentliggjort i sin helhed i stedet for den skamklippede småbidsversion, som Ekstra Bladet har stjålet fra os og offentliggjort," siger han.

Ifølge Mikkel Hertz vil TV 2 forsøge at få ophævet fogedforbuddet ved Højesteret, så dokumentaren kan deles på et lovligt grundlag.

Sagen drejer sig om, at landsretten på foranledning fra Aarhus Kommune har nedlagt et fogedforbud mod, at TV 2 offentliggør optagelserne af plejepersonales behandling af den 90-årige kvinde Else. Begrundelsen for forbuddet er, at kvinden er dement og derfor ikke er i stand til selv at give et gyldigt samtykke. Kvindens børn og værge har godkendt offentliggørelsen.

Mandag valgte Ekstra Bladet at trodse forbuddet fra landsretten og udgive klip fra dokumentaren med begrundelsen, at optagelserne har offentlighedens interesse, hvilket har fået TV 2 til at reagere ved at tage sagen for retten. Retsmødet begyndte kl. 9.30 onsdag.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs