MediaWatch

Dansk Reklame Film er tiltalt for groft bedrageri – oprydning kan sænke straf

Selvom Dansk Reklame Film selv satte hjulene i bevægelse i den reklamesag, som nu er endt med en anklage om bedrageri af særlig grov beskaffenhed for 91 mio. kr., er tiltalen forventelig, mener advokat og juraprofessor. Samarbejdsvilje kan være formildende omstændighed.

Foto: Kim Agersten/Digetal Image

Dansk Reklame Film risikerer en strafferetlig plet på sin historie, efter Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet, i begyndelsen af juni rejste tiltale mod selskabet samt tre personer.

Ifølge anklageskriftet, som MediaWatch har fået aktindsigt i, er både selskab og personerne tiltalt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed efter straffelovens § 279, jf. § 286, stk. 2, der kan give om til otte års fængsel. For selskaber er straffen en bøde. Tiltalen gælder bedrageri for "ikke under" 91 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs