MediaWatch

TV 2 udskyder liveprogrammer og samler kræfterne om nyhedsdækning

Produktionen og formidlingen af nyheder bliver kerneopgaven for TV 2, efter nye corona-restriktioner er blevet indført. Live-udsendelser på flere nichekanaler udsættes.

Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør, TV 2. | Foto: Miklos Szabo

TV 2 vil fokusere kræfterne på nyhedsformidling, og live-udsendelser på TV 2 Charlie, TV 2 Fri og TV 2 Zulu udsættes. Sådan lyder nogle af initiativerne fra tv-selskabet oven på regeringens skærpede tiltag for at begrænse spredningen af coronavirus.

"Ud over nyhedsdækning vil alle kanaler udkomme med båndede programmer – det vil sige, at alle live-udsendelser på TV 2 Charlie, TV 2 Fri og TV 2 Zulu udsættes. TV 2's sportsredaktion transmitterer i en minimumsløsning stadig de sportsbegivenheder i udlandet, som endnu ikke er lukket ned, og vil derfor løbende overgå til en båndet version," udtaler adm. direktør for TV 2, Anne Engdal Stig Christensen, i en meddelelse.

Blandt de live-programmer, som bliver udsat, er "X Factor". Foreløbig udskydes de udgaver af sangkonkurrencen, der var planlagt til de to kommende uger.

Kører på minimumsbemanding

Anne Engdal Stig Christensen forklarer videre, at en stor del af arbejdet kan klares fra hjemmearbejdspladser. Det er således den tekniske bemanding og nyhedsbemandingen, der bliver central for TV 2's udkomme i den kommende tid.

En medarbejder fra TV 2 var for præcis 14 dage siden den første coronasmittede i Danmark, og tv-stationen har hen ad vejen gearet organisationen til nye regler og påbud, lyder det fra direktøren.

"Således er vi også klar til nu at tage de nødvendige næste skridt, der bakker op om regeringens udmelding om at sende så mange medarbejdere hjem som overhovedet muligt og dermed køre stationen på en minimumsbemanding centreret om et væsentligt nyhedsudkomme," siger Anne Engdal Stig Christensen.

Hvor mange der kommer til at arbejde hjemme, har TV 2 ikke det præcise overblik over før senere torsdag, oplyser tv-stationen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs