MediaWatch

Corona udskyder forhandlinger om ny overenskomst for dagbladsjournalister

Efter knap tre ugers pause i forhandlingerne om en ny overenskomst for ca. 2000 journalister skulle det afsluttende møde være afholdt i dag, torsdag.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Som følge af myndighedernes udmelding onsdag aften om nye tiltag for at undgå spredningen af corona bliver der torsdag ikke nogen forhandlinger om en ny overenskomst for journalister på dagbladsområdet. Det oplyser Dansk Journalistforbund (DJ) til Journalisten.

"Vi har stor respekt for de samfundstiltag, regeringen har indført, og tager hele situationen meget alvorligt. Vi vil nu drøfte med DMA (Danske Medier Arbejdsgiver, red.), hvordan vi får forhandlet overenskomsten på plads under disse omstændigheder," siger Christian Dølpher, forhandlingskonsulent i DJ, til Journalisten.

Mødet torsdag mellem DJ og DMA skulle have været det første efter knap tre ugers pause i forhandlingerne. De seneste forhandlinger fandt sted 21. februar. På det tidspunkt kunne partnerne ikke få enderne til at mødes på spørgsmålet om lønstigninger, men Christian Dølphers forventning var alligevel, at mødet torsdag ville være det afsluttende. Mødet blev rent formelt flyttet til at foregå i regi af Forligsinstitutionen.

Journalisternes overenskomst er ikke den eneste, som rammes af de nye tiltag. Samtlige overenskomstforhandlinger, som pågår i Forligsinstitutionen i øjeblikket, bliver sat på pause ifølge A4 Arbejdsliv.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs