MediaWatch

DR vil gøre mere ud af EU-dækningen fra Danmark

En ny redaktion med to journalister skal styrke DR's dækning af EU's betydning og indflydelse på dansk politik og samfund. 

Cecilie Kallestrup (tv.) og Sophie Bremer skal få EU-stoffet til at veje mere i DR's nyhedsdækning | Foto: Cecilie Lange og Bjarne Bergius Hermansen

Hvor stor indlfydelse har EU på danske forhold, og hvordan påvirker Danmark EU i forhold til store dagordener som klima og demokrati?

Det vil DR gøre brugerne klogere på med en ny redaktion, der skal styrke nyhedsdækningen fra København med fokus på, "hvilke konsekvenser EU-medlemskabet har for Danmark og danskerne". Det skriver DR i en pressemeddelelse.

"EU er på godt og ondt en del af den danske demokratiske proces, som det er en kerneopgave for DR at dække med væsentlig og relevant journalistik. Det vil vi gerne være bedre til," siger Kirsten Marie Svendsen, der er ledende indholdschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, om tiltaget.

Holdet på EU-redaktionen kommer til at bestå af journalisterne Sophie Bremer og Cecilie Kallestrup, der i forvejen arbejder i DR. Samtidig vil det daglige nyhedsmagasin "Orientering" på P1 opruste på EU-stoffet med tidligere EU-korrespondent Karin Axelsson og reporter Marianne Skovlund som fagjournalister på området.

I Bruxelles tæller DR's hold to personer. DR oprustede sidste år med en nyhedsreporter i Bruxelles i skikkelse af Per Bang Thomsen foruden EU-korrespondent Ole Ryborg og daværende EU-korrespondent Niels Kvale. Siden er Niels Kvale vendt retur til Danmark som ny udlandschef, og holdet i Bruxelles er gået fra tre til to.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs