MediaWatch

Kulturministeriet skal have ny departementschef

Departementschefen i Kulturministeriet forlader sin stilling og får nyt job som direktør for Folketinget.

Marie Hansen stopper som departementschef i Kulturministeriet, | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Efter seks år som departementschef i Kulturministeriet skal Marie Hansen være direktør for Folketinget. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

"Marie Hansen har været en inspirerende, dygtig og utrættelig departementschef. Under fire regeringer har Marie med sit vindende væsen og sikre hånd bidraget til, at dansk kulturliv har fået de bedst mulige betingelser for at blomstre," udtaler kulturminister Joy Mogensen i meddelelsen.

Marie Hansen er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet og har inden sin ansættelse som departementschef i Kulturministeriet i 2014 haft en lang karriere i offentlige styrelser og ministerier.

Hun overtager stillingen som direktør for Folketinget efter Carsten U. Larsen, som går på pension. Det fremgår ikke, hvem der skal overtage rollen som departementschef.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs