MediaWatch

Discovery og DR fordeler sportsgrene mellem sig forud for OL

Atletik, badminton og danske håndboldkampe er blandt de rettigheder, der bliver vist på DR's flader, mens Discovery vil sende blandt andet cykling, svømning og tennis ved OL i 2020. Discovery har rettigheder til at sende alle discipliner live på streaming.

AFP/Ritzau Scanpix
Det olympiske stadion i Tokyo står klar. Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Discovery Networks og DR står for at sende næste års OL i Tokyo ud til seere i Danmark, og de to selskaber har nu afgjort, hvordan rovet skal fordeles. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

DR får blandt andet æren af de to ceremonier, der markerer hhv. åbningen og afslutningen af OL, atletik, badminton, kvindefodbold og håndboldkampe med dansk deltagelse samt semifinaler og finaler i håndbold.

På Discoverys platforme kan man blandt andet se cykling både på landevej og bane, svømning, tennis, håndboldkampe uden dansk deltagelse frem til semifinalen, roning og herrefodbold. En komplet liste over fordelingen kan ses i faktaboksen nederst i artiklen.

Ligeligt fordelte flow-rettigheder

Rettighederne er fordelt sådan, at Discovery og DR deler flow-rettighederne 50/50. DR vil tage DR1 og DR2 i brug, mens Discovery vil sende OL på flow-tv på Kanal 5 og de to Eurosport-kanaler.

På streaming har Discovery rettighederne til alle OL-discipliner – også den halvdel, som DR har flow-rettighederne til. Discovery vil udnytte streamingrettighederne på Dplay og Eurosport Player. DR har alene live-streamingrettigheder til de discipliner, som DR også har flow-rettighederne til.

Højdepunkter og forskudte transmissioner må både Discovery og DR vise på alle platforme.

Discovery købte tilbage i 2015 de europæiske rettigheder til OL i perioden 2018-2024. I 2017 meddelte Discovery og DR, at parterne var blevet enige om en aftale, der sendte en del af de danske OL-rettigheder på DR's hænder. Aftalen gjaldt Vinter-OL i 2018 i Pyeongchang i Sydkorea og så altså Sommer-OL i Tokyo i 2020.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere