MediaWatch

TV3-ejer sætter sig på flere fodboldrettigheder

Efter gårsdagens køb af rettighederne til Premier League sikrer Nordic Entertainment Group sig rettigheder til yderligere fem europæiske ligaer – og en sydamerikansk slutrunde.

TV3-kanalerne sikrer sig bl.a. rettigheder til den tyske Bundesliga tre år frem i ny handel | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Thilo Schmuelgen

Mediekoncernen bag TV3-kanalerne fylder op på fodboldhylderne. Nordic Entertainment Group har igen været på indkøb og sikret sig rettighederne til at vise live-kampe fra flere større og mindre europæiske ligaer fra den kommende sæson og tre år frem til 2021. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Rettighederne tæller fem europæiske ligaer; den tyske Bundesliga, som Ekstra Bladet havde rettighederne til i den nyligt overståede sæson, franske Ligue 1, hollandske Æresdivisionen, belgiske First Division A, der er ny i rettighedsporteføljen, samt skotske Premiership.

Derudover har Nordic Entertainment Group købt visningsretten til det sydamerikanske mesterskab for landshold Copa America næste år.

Handlen er offentliggjort dagen efter, det kom frem, at TV3-ejeren har erhvervet rettighederne til den bedste engelske fodboldliga, Premier League, der hører til blandt de dyreste sportsrettigheder, tre år frem.

"Vi har nu en komplet række af fodboldrettigheder. Premier League, Champions League, Superliga, og nu Bundesliga, Ligue 1, skotsk, belgisk og hollandsk fodbold og de sydamerikanske mesterskaber sikrer, at vi i Nordic Entertainment hele tiden er relevante med stærkt fodbold-indhold. Alle de førnævnte rettigheder sammenholdt med dansk pokalfodbold, første division, landskampe mv. er meget massivt, og vi glæder os til at vise de op mod 1.500 ekstra årlige kampe, som findes i den nyindkøbte pakke," udtaler Kim Mikkelsen, sportschef i Nordic Entertainment Group, i meddelelsen.

Bureauer: Derfor er Premier League-rettighed vigtig for TV3-ejer

TV3-ejer sikrer sig igen tv-rettighederne til Premier League 

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs