MediaWatch

Svensk filmstøtteselskab dropper samarbejde med Aalbæk

Peter Aalbæk Jensen må ikke længere optræde som producent på Zentropa-film, der optages i Trollhättan.

Foto: Colourbox

Den svenske filmstøtteorganisation Film i Väst meddeler sammen med filmselskabet Zentropa, at Peter Aalbæk Jensen ikke længere kan optræde som producent på film, der støttes af Film i Väst.

Det skriver Göteborgs-Posten onsdag morgen, efter at parterne mødtes tirsdag aften til et møde om sagen.

Beslutningen sker på baggrund af Peter Aalbæk Jensens udtalelser om sexchikane i filmmiljøet. Svenskerne har kritiseret den danske filmmand for ikke at tage tilstrækkeligt afstand fra seksuel chikane.

Peter Aalbæk Jensen har blandt andet sagt, at han flere gange har klappet kvindelige kolleger bagi. Samarbejdet med Film i Väst er af stor betydning for Zentropa, der blandt andet har optaget mange af instruktøren Lars von Triers film i byen Trollhättan nord for Göteborg.

Mødet mellem Film i Väst og Zentropa har også medført en aftale om et fælles værdigrundlag, der bygger på nultolerance mod alle former for chikane.

"Vi ser frem imod et fortsat godt samarbejde og fokuserer fremadrettet på at udvikle og producere nye film og tv-dramaer med høj kunstnerisk kvalitet og seermæssig succes," hedder det ifølge en fælles pressemeddelelse.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

TV 2 i Norge opruster digitalt

Egmonts store norske tv-forretning øger bemandingen på tv2.no med 30 stillinger som led i en digital opgrading, der bl.a. skal styrke nyhedsformidlingen på breaking.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs