MediaWatch

Svensk filmby vil have Aalbæk fjernet fra von Trier-film

Selskabet Film i Väst fra Trollhättan tager konsekvensen af debat om seksuel chikane i filmmiljøet.

Foto: /ritzau/Jonas Olufson

Står det til svenskerne, kommer Peter Aalbæk Jensen ikke længere til at stå i spidsen for film, der er produceret i byen Trollhättan.

Det er selskabet Film i Väst, der ifølge avisen GP nu melder kontant ud efter den seneste tids debat om kulturen i filmselskabet Zentropa.

Film i Väst, der støtter og samarbejder med filmselskaber, der vil optage i Trollhättan, har forlangt, at Peter Aalbæk Jensen fjernes som producent af den kommende Lars von Trier-film, "The House That Jack Built".

"Vi kan ikke samarbejde med Zentropa, når Peter Aalbæk Jensen er producent på vores fælles produktioner," siger Film i Västs adm. direktør, Mikael Fellenius.

Debatten om Zentropa begyndte, da sangerinden Björk i kølvandet på historierne om sexchikane i filmindustrien i Hollywood i et Facebook-opslag fortalte, hvordan hun også følte sig chikaneret af Lars von Trier under optagelserne til "Dancer in the Dark" tilbage omkring årtusindskiftet.

Afviser kritikken

Kritikken er dog pure blevet afvist af Peter Aalbæk Jensen, som blandt andet fik nævnt, at han selv flere gange har klasket kvindelige ansatte bagi.

Peter Aalbæk Jensen afviser i et interview med SVT's Kulturnyheterna, at han vil ændre stil eller holdning.

"Hvis svenskerne kun vil arbejde med aseksuelle socialdemokrater, så er det deres ret," siger han og konstaterer i samme interview, at der findes andre lande end Sverige, man kan lave film i.

Der har i mange år været et tæt samarbejde mellem Film i Väst og Zentropa.

En lang række af Lars von Triers film er optaget i Sverige, og det samme er den kommende film, der får premiere næste år.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

TV 2 i Norge opruster digitalt

Egmonts store norske tv-forretning øger bemandingen på tv2.no med 30 stillinger som led i en digital opgrading, der bl.a. skal styrke nyhedsformidlingen på breaking.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs