MediaWatch

Producenter har fordoblet omsætningen på otte år

En analyse fra Producentforeningen af udviklingen blandt danske producenter film, spil og tv tegner billedet af en branche i konstant vækst siden 2009.

Foto: Producentforeningen

Danske film-, tv-, reklame og spilproducenter er alle del af en branche i vækst, skriver Politiken fredag. En analyse fra Producentforeningen viser, at branchen i årene 2009-2016 i gennemsnit er vokset 8,6 pct. på toplinjen årligt - for hele perioden er der tale om en samlet omsætningsvækst på 93 pct. 

"Vi snakker ofte om Oscars, publikumstal, medieforlig og alt det andet, som går på indholdet og kulturpolitikken, men her viser udviklingen over årene, at vi også her leverer noget til samfundet i form af arbejdspladser, eksport og omsætning og dermed også skat," siger Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, til Politiken.

Også eksporten er i perioden fordoblet med en vækst på 103 pct.

Den største vækst har spilproducenterne oplevet med en stigning på 172 pct., mens reklameproducenternes omsætning er steget 116 pct. siden 2009. Herefter kommer tv-producenterne, der har set et løft på 88 pct. i perioden, og endelig er filmproducenterne vokset 56 pct. 

Med til billedet hører, at især filmbranchen er hjulpet af den årlige offentlige støtte til konkrete filmproduktioner, der tæller omkring en tredjedel, og som ikke er fratrukket.

Analysen siger ikke noget om, hvordan indtjeningen i branchen har udviklet sig i perioden, men ser man isoleret på omsætningen har de kreative indholdsproducenter set en større vækst, end der har været i eksempelvis industriproduktionen. Her er omsætningen vokset 23 pct. i samme periode - i gennemsnit 3 pct. årligt ifølge Dansk Industri.

Mere fra MediaWatch

TV 2 i Norge opruster digitalt

Egmonts store norske tv-forretning øger bemandingen på tv2.no med 30 stillinger som led i en digital opgrading, der bl.a. skal styrke nyhedsformidlingen på breaking.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs