MediaWatch

24syv hevet i retten: Styrelse fortryder aktindsigt

Trafik- og Byggestyrelsen har angiveligt fortrudt en aktindsigt til Radio24syv og hev derfor mediet i retten.

Foto: /Ritzau Scanpix/Anthon Unger

Nyhedschef på Radio24syv Simon Andersen var lørdag en tur i Københavns Byret. Årsagen var en aktindsigt, som mediet har bedt om - og fået - i dokumenter om CIA og FBI's overflyvninger af dansk luftrum i forbindelse med krigene i Irak og Afghanistan.

Det skriver TV2.dk.

Angiveligt mener Trafik- og Byggestyrelsen, der ligger under transportministeriet, at der er blevet vedlagt for mange dokumenter, og derfor vil styrelsen nu have nogle af dem igen, men radiostationen nægter.

Ifølge Simon Andersen viser det materiale, som Radio24syv har modtaget i forbindelse med indkaldelsen til Københavns Byret, at tilbagetrækningen af aktindsigten sker efter ønske fra den amerikanske ambassade.

"Vores principielle holdning er selvfølgelig, at et materiale, der er udleveret efter offentlighedslovens regler, det har vi lov til at beholde. Det kan man ikke komme to dage efter og trække tilbage," lød det fra Simon Andersen ifølge TV2.

Nyhedschefen oplyste også, at radiostationens journalister endnu ikke har fået overblik over materialet. Derfor kan han ikke vurdere, hvorfor Trafik- og Byggestyrelsen vil trække aktindsigten tilbage.

"Det ville nok være forkert af mig at gå nærmere ind i det nu, når vi nu skal have et slagsmål om, hvorvidt der er ting her, der kan skade rigets sikkerhed og forholdet til USA. Det er jo det, man påstår," udtalte han.

Københavns Byret valgte lørdag at udskyde sagen. På tidspunktet var det sådan, at radiostationen ifølge TV2.dk ikke havde hørt noget, der fik dem til at ændre holdning, og Radio24syv har derfor ingen intentioner om at levere dokumenterne tilbage.

Trafik- og Byggestyrelsen oplyser overfor Ritzau, at styrelsen ikke har nogen kommentar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs