MediaWatch

Ombudsmand i hård kritik af Justitsministeriet

Ministeriet er mere end 40 dage om at besvare hver femte sag om aktindsigt. Det afføder hård kritik fra Folketingets Ombudsmand.

Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen. | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

”Meget kritisabelt” lyder dommen fra Folketingets Ombudsmand i en undersøgelse af Justitsministeriets svartider i sager om aktindsigt. Det skriver Information.

”Efter min opfattelse er det således meget kritisabelt, at 40 sager – svarende til mere end hver femte af alle de aktindsigtssager, som ministeriet afsluttede i 2. halvår af 2015 – var under behandling i mere end 40 arbejdsdage, heraf halvdelen i mere end 100 arbejdsdage,” står der i undersøgelsen ifølge Information.

Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen har kigget nærmere på Justitsministeriets behandling af aktindsigtsanmodninger i andet halvår af 2015. I denne periode færdigbehandlede ministeriet 184 sager.

I en tredjedel af tilfældene blev anmodningerne behandlet inden for syv arbejdsdage, men den gennemsnitlige svartid var 37 arbejdsdage. Godt hver femte sag tog dog mere end 40 arbejdsdage. I otte sager var svartiden længere end 200 dage.

Ifølge offentlighedsloven, der trådte i kraft i 2014, skal anmodninger om aktindsigt som udgangspunkt besvares inden for syv arbejdsdage.

Justitsministeriet vil nu gennemgå sine arbejdsprocesser for besvarelse af sager om aktindsigt. Først derefter vil man ifølge Information fastsætte mål for antallet af sager, som skal besvares inden for lovfristen på syv dage, og hvor lang den gennemsnitlige svartid må være.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs