MediaWatch

Kritik af Radio24syvs ansættelse af sigtet

Det vækker forundring, at Henrik Qvortrup skal bestyre et mediekritisk program for Radio24syv, skriver Finans.dk

Foto: Mogens Flindt/Polfoto/Arkiv

Ansættelsen af den tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, som ny medvært på magasinet ”Q&A”, der begynder til juli, vækker en vis forundring i det danske medielandskab.

Det skriver Finans.dk

Forundringen skyldes, at sigtet i den såkaldte Se og Hør-sag, der omhandler overvågning af kongelige og kendte menneskers kreditkort.

»Jeg ville umiddelbart ikke have hyret Henrik Qvortrup, hvis jeg var Radio24syv. Se og Hør-sagen er blevet kaldt den største danske medieskandale nogensinde, og det synes jeg, at vi som branche er nødt til at tage alvorligt,« siger Kurt Strand, der er vært på DR P1’s mediemagasin ”Mennesker og medier” til Finans.dk

Han giver udtryk for, at han håber, at der ikke er tale om et forsøg på at lave ”en billige provokation” fra Radio24syvs side.

Men det afviser adm. direktør for radiokanalen, Jørgen Ramskov, der siger, at ansættelsen er et udtryk for at Henrik Qvortrup er den rette mand til jobbet. Han vil tage stilling til en eventuel dom, hvis den falder.

Qvortup bliver vært på magasin på Radio24syv

Tidligere Se og Hør-chef springer ud med eget firma

Ledelse vil ind over DR's brug af Qvortrup 

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs