Ledelse vil ind over DR's brug af Qvortrup

Henrik Qvortrups medvirken i det politiske magasin "Jersild minus spin" får DR's ledelse til at reagere.
Foto: Mogens Flindt/Polfoto/Arkiv
Foto: Mogens Flindt/Polfoto/Arkiv

I sidste uge tonede politisk kommentator Henrik Qvortrup frem på skærmen i DR2's politiske magasin "Jersild minus spin", men det kommer ikke til at ske igen uden grønt lys fra ledelsen, skriver politiko.dk.

Henrik Qvortrup er ud over fortiden som politisk redaktør og kommentator på TV 2 imidlertid også tidligere chefredaktør for Se og Hør og er sigtet i sagen om ugebladets køb af ulovligt indhentede oplysninger om kendtes betalingstransaktioner. Sagen, som han selv har nægtet sig skyldig i, og som han endnu ikke er tiltalt i, kostede sidste år Henrik Qvortrup stillingen på TV 2. Han har siden været tilknyttet Metroxpress og Dk4.

Medvirken skal diskuteres

I fredags medvirkede han imidlertid på et afbud i "Jersild minus spin". Invitationen til Qvortrup kom fra redaktionen bag programmet, men fremover skal en invitation drøftes med ledelsen, siger direktør Anne-Marie Dohm fra DR Danmark, der producerer programmet.

"Hvis en redaktion ønsker at gøre brug af Henrik Qvortrup, så synes jeg simpelthen, at man skal have en diskussion af, hvorvidt der er en risiko for, at der rent faktisk kan opstå tvivl om, hvad det er for en rolle, han har haft og skal spille i et program," siger Anne-Marie Dohm til politiko.dk.

Hun uddyber, at diskussionen bør være "højere oppe i systemet" end på redaktørniveau, og at brugen af Henrik Qvortrup principielt er problematisk, fordi det fjerner fokus fra emnet og over på kommentatoren.

Københavns Vestegns Politi oplyste tidligere på ugen, at Se og Hør-sagen står til at komme for retten til maj næste år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også