MediaWatch

DR får ny radioredaktør med kommercielle rødder

Det bliver en mand med stor erfaring fra det kommercielle radiomarked, der fremover skal stå ved redaktørroret på fire DR-kanaler.

Lasse Roldkjær bliver ny redaktør for DR's fire digitale radiokanaler, P5, P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Lasse Roldkjær kommer fra en stilling på radiostationen Mix Megapol i Sverige, der er ejet af den tyske mediekoncern Bauer Media, og har tidligere været programchef for danske radiokanaler som Nova og The Voice, der ligeledes er en del af Bauer-koncernen.

Han er dog ikke noget helt nyt navn i DR-sammenhæng. Lasse Roldkjær var redaktionschef på programmet "Husk lige tandbørsten", som produktionsselskabet Douglas Entertainment relancerede for DR1 i 2012. Han har desuden været tilknyttet P1 som præsentationsvært siden april 2015, skriver DR.

"Lasse er en meget garvet radiomand med næse for det gode indhold, og han har samtidig stor erfaring med at tænke strategisk i forhold til positionering af kanaler, rammer for indhold, indholdsstrategier og meget mere. Han er på alle måder en person, som brænder for radio, og det glæder jeg mig rigtig meget til, at DR kan nyde godt af," siger DR's radiochef, Gustav Lützhøft, en pressemeddelelsen.

"Et drømmejob"

Lasse Roldkjær afløser på redaktørposten netop Gustav Lützhøft, der siden 1. januar har været radiochef i DR. Den nye redaktør mener, at de digitale kanaler har gennemgået en stor udvikling de senere år, som han ser frem til at videreføre.

"P5, P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz har udviklet sig til "ægte" radiokanaler, der bidrager til public service ved noget af den bedste musikformidling, man kan høre på dansk radio i dag. Det er samtidig de radiokanaler, jeg selv har lyttet mest til fra Stockholm," siger han.

"Men der er altid potentiale til mere: Mere indhold, mere musikformidling, mere underholdning og en videre dyrkelse af værtskabet."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs