MediaWatch

DR-journalist vinder Kr. Dahls Mindelegat

Maria Lyhne Høj modtager Kr. Dahls Mindelegat for dokumentaren På Ubestemt Tid.

POLFOTO
Foto: POLFOTO

Årets udgave af den journalistiske pris Kr. Dahls Midelegat går til DR-journalisten Maria Lyhne Høj for dokumentaren På Ubestemt Tid.

Det skriver jurymedlem Martin Krasnik på Twitter.

Prisen uddeles af Dansk Journalistforbunds Kreds 1, som er journalister bosat i København og omegn. Prisen uddeles hvert år til ”en yngre journalist, som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde”. Prisen er på 15.000 kr.

I nomineringen skrev juryen således:

"Maria Lyhne Høj (29 år) fra DR for tv-dokumentaren »På ubestemt tid«. En gribende og yderst velfortalt dokumentar om livet på et retspsykiatrisk hospital, hvor nogle af landets farligste patienter er indlagt. Dokumentaren giver et unikt indblik i lægernes dilemmaer og følger patienternes kamp for at komme på fri fod, ligesom seerne kommer helt tæt på de pårørende og behandlerne."

 

 

 

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC lavede norske frasalg i milliardklassen, medieforliget giver fortsat anledning til en historie eller to, og EU var en guldgrube af aktivitet på medieområdet i ugens løb. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere