MediaWatch

"Mørklægningen i Offentlighedsloven gik for vidt"

Berlingske-exit, DR og Føljeton er blandt de mest interessante nedslag i 2015, mener ny vært på Mennesker og Medier.

Foto: Foto Agnete Schlichtkrull DR

Kort inde i det nye år får Mennesker og Medier på P1 ny vært. Her giver Kurt Strand, der afløser Hakon Mosbech ved mikrofonen, sine bud på de mest interessante begivenheder i mediebranchen i 2015 i en nytårsudgave af MediaWatch julestafet.

Mennesker og Medier har fundet sin nye vært

For mediebranchen 2015, hvad var:

... årets bedste nyhed?

"At SF, Radikale og Konservative har erkendt, at mørklægningen i Offentlighedsloven gik for vidt i 2013 - og at senest Informations kortlægning af lovens uhyrlige konsekvenser forhåbentlig kan medvirke til genåbning af det politiske forlig."

... årets overraskelse?

"At den nu forhenværende Venstre-stjerne Carl Holst trods hundedyr medietræning ikke kunne eller ville forstå logikken; kan eftervederlag, valgkampsbrug af rådgiver og forsøg på bortforklaringer tåle at komme på forsiden af Ekstra Bladet?"

... årets jobskifte?

"Lisbeth Knudsens pludselige Berlingske-exit, afløst af hurtig genkomst som direktør og redaktør på Mandag Morgen."

... årets brøler?

"USA-korrespondent Annegrethe Rasmussens problemer med at finde citationstegnene på sit tastatur. "

... årets historie?

"Dækningen af flygtningestrømmen, som stillede - og stiller - store krav til præcision, fairness og udholdenhed overfor politikere, som synes at tro, at det hele nok går over lige om lidt..."

... årets idé?

"Smartphone-tilpassede "Føljeton"; idéen synes dog - og desværre - indtil videre at være bedre end den konkrete udførelse."

... årets cliffhanger: Hvad er du mest spændt på i 2016?

"Hvordan det politiske pres på DR vil tage til - og om DR selv tager mærkbare initiativer til at skrue ned på nettet, for antallet af kanaler og en ofte provokerende selvfedme."

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs