MediaWatch

Dansker skal tale global DAB-sag

Direktør i Teracom i Danmark får bestyrelsespost i international brancheorganisation for digital radio, World DAB.

Lars Kierkegaard, direktør for strategisk forretningsudvikling i Teracom A/S, blev mandag valgt til bestyrelsen for den internationale brancheforum for digital radio, World DAB.

Det fremgår af en meddelelse fra Teracom, der i Danmark bl.a. driver Boxer TV.

World DAB har som hovedformål at fremme og koordinere overgangen til digital radio samt rådgivning omkring de digitale radioteknologier DAB og DAB +. Brancheorganisationen tæller mere end 80 medlemmer. Fra Danmark er Teracom reprænsenteret.

Driver sendenet

Lars Kierkegaard har været i Teracom siden 2010 og blev i begyndelsen af året konstitueret som adm. direktør, efter Teracoms daværende direktør, Steffen Weber, forlod selskabet. Han fortsatte som direktør for strategisk forretningsudvikling, efter Teracom i maj ansatte Martin Løbel som ny adm. direktør for Teracom A/S.

Ud over Boxer TV driver Teracom A/S det jordbaserede radio- og tv-sendenet, der modtages via antenner.

Den svenske koncern tog for alvor et stort skridt ind på det danske marked i 2010, da Teracom for over 1 mia. kr. købte sendenettet og serviceselskabet Broadcast Service Danmark, der tidligere var ejet af DR og TV 2 i fællesskab.

Danmark har tidligere været repræsenteret i ledelsen af World DAB i 2008 af DR's daværende radiodirektør, skriver Teracom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs