MediaWatch

Georg Metz: 24syv har fornyet bruger-inddragelsen

I modsætning til DR har Radio24syv formået at inddrage lytternes holdninger, så det kvalificerer debatten, mener journalist og kommentator Georg Metz.

Medierne har travlt med at bruge de sociale medier til at inddrage lyttere, seere og læsere. Men få medier forstår at gøre det, så de meninger og holdninger, brugerne bidrager med via kanaler som Facebook og Twitter, kvalificeres.

Det mener tidligere chefredakør for Information og formand for netradioen Den2radio, Georg Metz, ifølge Berlingske.

En undtagelse er dog Radio24syv, som Georg Metz roser for ikke bare at gengive lytternes meninger, men rent faktisk efterprøve dem.

"Jeg havde i mange år stillet min radio fast ind på DR P1. Jeg har den i dag stående på Radio24syv. For de inddrager lytternes mails og SMSer. Og de gør det ofte – ikke altid, men ofte – på en ny og intelligent måde: De læser ikke bare beskederne op. De kontakter afsenderne og konfronterer folk med deres holdninger. Vel ryger der en finke af panden af og til. En eller anden uinformeret holdning kan godt blive stående uimodsagt. Men helt almindelige menneskers mening kommer grundlæggende under en journalistisk lup. Jeg ser det som et meget modigt træk rent fagligt. Det er en virkelig interessant nyskabelse. Man bliver klogere på sagen," siger Georg Metz, der mener, at Radio 24syv i højere grad lever op til de krav, man stiller til public service, end DR gør.

Selv er Georg Metz ikke på Facebook eller storforbruger af de sociale medier, som han mener har ført til en ny klassedeling mellem dem, der tager til takke med den "uinformerede meningsdannelse" via de sociale medier, og dem, der søger oplysning på et mere dokumenteret grundlag.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs