Palaver om Loud har skabt usædvanligt stor arbejdsbyrde for radio- og tv-nævn

Mødet i Radio- og tv-nævnet om Radio Louds planer for fremtiden er den foreløbige kulmination på et længere forløb, der har skabt pres på medlemmerne af nævnet, lyder det fra formand.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I de godt to årtier, Radio- og tv-nævnet har eksisteret, har medlemmerne af nævnet sjældent været under så stort og langvarigt arbejdspres, som de ni medlemmer har oplevet gennem det seneste halve til hele år. Det skriver Politiken, der har talt med formand, Søren Sandfeld Jakobsen, der er professor i jura, phd.

Den øgede arbejdsbelastning er især knyttet til den månedlange debat og kritik af den radiokanalen Louds virke og slunkne lyttertal gennem sit første halvandet år i æteren. Det har sendt den ene dispensationsansøgning, redegørelse og kvalitetsanalyse efter den anden i Radio- og tv-nævnets retning, som medlemmerne har skullet tage stilling til, altimens debatten i offentligheden har rullet for åbne døre og afkrævet handling og kommentarer fra nævnet.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at der det sidste halve år har været en usædvanlig stor arbejdsbyrde for hele nævnet," siger Søren Sandfeld Jakobsen til avisen.

Torsdag sker den foreløbige kulmination på Radio- og tv-nævnets vurderingsarbejde af Radio Loud, idet nævnet skal behandle public service-kanalens redegørelse og plan for en række ændringer samt træffe beslutning om et planlagt ejerskifte i selskabet bag.

Egmont-direktør: Loud-skifte skævvrider et i forvejen skævt marked

Heartbeats rasler med sablen i Loud-sag – Podimo vil se tiden an

Loud-ejer: Derfor er navneskifte til 24syv nødvendigt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også