MediaWatch

Professor: Radio- og tv-nævnet har valgt en forsigtig linje

Nævnet har vejet og bedømt Radio Loud på baggrund af ungeradioens første år i luften. Det udløste hård kritik på flere punkter, men Louds lave lyttertal - der har været det største kritikpunkt gennem det seneste år fra flere kanter - er ikke en del af vurderingen. Professor i medieret, Sten Schaumburg-Müller, er uenig i den beslutning.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Radio- og tv-nævnet kom tirsdag med usædvanlig skarp kritik af Radio Loud for ikke at leve op til en række centrale krav i DAB-radioens sendetilladelse, men hvad der ikke blev taget med i bedømmelsen, er de lave lyttertal, Loud har kæmpet med, fordi det ikke er et eksplicit krav i radioens sendetilladelse, at den skal have lyttere.

Til Politiken fortæller professor i medieret ved Syddansk Universitet, Sten Schaumburg-Müller, at dén vurdering var en fejl i hans optik.

"Nævnet har valgt en forsigtig linje. Men jeg mener, at lyttere er så væsentlig en del af det at drive radio, at nævnet godt kan forholde sig til det og kræve, at det skal op på et eller andet antal. Selv om det er skørt, at lytterkrav ikke er skrevet ind i sendetilladelsen," siger Sten Schaumburg-Müller til avisen.

Det er formand for Radio- og tv-nævnet, Søren Sandfeld Jakobsen, der i nævnets afgørelse har noteret, at selvom nævnet gerne ville inddrage lytterudfordringerne i sin helhedsbedømmelse, så har nævnets medlemmer vurderet, at der ikke er givet hjemmel til dette fra politisk hold, da man støbte fundamentet til udbuddet af radiokanalen på DAB.

Bl.a. diskussionen om lyttertallene har været årsag til, at der i august blev skiftet ud på posten som programdirektør på Loud, hvor tidligere nyhedschef på Berlingske Simon Andersen afløste Ann Lykke Davidsen, som hidtil har siddet i den stilling.

Berlingske Media blev for et år siden hovedejer af Kulturradio Danmark, der driver Radio Loud.

Loud kan miste sendetilladelse hvis der ikke rettes op 

Radio Loud får "usædvanlig skarp kritik" fra Radio- og tv-nævnet

Loud-direktør er lettet over kritik og kalder krav fuldkommen rimelige 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs