MediaWatch

Loud vil granske kvalitetsanalyse efter for lav score blandt lyttere

Loud-lytteres vurdering af kanalens kvalitet ligger et stykke under målet for første år, og det skal der laves om på ifølge programdirektør. Omvendt erklærer hun sig tilfreds med en kendskabsgrad på 38 pct. i befolkningen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I forhold til andre radiostationers målinger er det i orden, at Radio Loud kun vækker genklang blandt 38 pct. af befolkningen - men målingen af radioprogrammernes kvalitet burde have været højere. Sådan lyder det fra Louds programdirektør, Ann Lykke Davidsen, i Jyllands-Posten.

Målingen af kvaliteten er foretaget ved en rundspørge blandt 180 faste lyttere. Af dem har 65 pct. givet stationen en score på mindst 7 ud af 10. Målet var på 75 pct.

"Jeg ville da have ønsket, at kvalitetsanalysen havde været højere, og derfor begynder vi nu at kigge ned i analysearbejdet på denne undersøgelse for at se, om der kan være noget, der peger ind i potentielle ændringer og forbedringer," siger hun til Jyllands-Posten.

Kvalitetsanalysen er foretaget sammen med en kendskabsanalyse, hvor det blev undersøgt, hvor stor en del af befolkningen der kender Radio Loud. Målet var 40 pct. efter et år, og det blev næsten nået med en kendskabsgrad på 38 pct.

Ann Lykke Davidsen erklærer sig over for Jyllands-Posten "godt tilfreds" med kendskabsgraden - også set i lyset af, at hverken Radio24syv eller Radio4 nåede deres målsætninger om kendskabsgraden i det første år.

Radio4 havde efter sit første år en kendskabsgrad på 34 pct. - et godt stykke fra kravet om 60 pct. På kvalitetsvurderingen lå Radio4 på 71 pct., hvor målet var 75 pct.

Radio Loud gik i luften 1. april 2020 på DAB-nettet, og kendskabs- og kvalitetsanalysen er foretaget fra april til juni i år af Kantar Gallup.

Medieordførere fra K og V kræver handling efter Louds kendskabsanalyse

Louds kendskabsanalyse klar - ligger under krav på flere punkter

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs