MediaWatch

Medieordførere fra K og V kræver handling efter Louds kendskabsanalyse

Lave lyttertal og en kendskabsgrad, der ligger under kravet - som det også gælder for Radio4 - vækker på ny kritik af Loud på Christiansborg, hvor Venstre og Konservative ønsker kulturministeren på banen.

Konservatives medieordfører Birgitte Bergman er ikke tilfreds med Loud-måling | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det kalder på politisk handling, at kendskabet til Radio Loud ligger under kravet, der er udstukket med sendetilladelsen, mener Venstre og Konservative. Det skriver Politiken.

"Det her skal der handles på. Det er og bliver ministerens ansvar. Hvis Radio Loud ikke lever op til det kontraktmæssige, kan jeg ikke se andre løsninger, end at den kontrakt må ophæves. Det er uholdbart, og det skal vi ikke blive ved med at bruge skattekroner på," siger medieordfører Birgitte Bergman fra Konservative, der får opbakning fra Venstres Jan E. Jørgensen, der også hæfter sig ved kanalens lave lyttertal.

DAB-kanalens lyttertal var i sidste uge 15.000.

Kulturminister Joy Mogensen oplyser til Politiken, at hun afventer Radio- og tv-nævnets behanding af Radio Louds public service-redegørelse, som kendskabsmålingen indgår i.

Radio4 også under

Kendskabsmålingen for Radio Loud blev offentliggjort først på ugen og viste, at 38 pct. kender DAB-kanalen - hvor kravet lyder på 40 pct. Kvalitetsmålingen landede på et gennemsnit på 65 pct. mod et krav på 75 pct.

Radio Loud er ikke alene om at halte efter kravene til kendskab, som myndighederne har sat. Også Radio4, der sender på Radio24syvs tidligere frekvens på FM4, ligger under - med en kendskabsgrad på 34 pct. – hvor kravet for kanalen er 60 pct. På kvalitetsvurderingen lå Radio4 på 71 pct., men heller ikke fuldt på omdrejningshøjde med kravet på 75 pct.

Radio24syvs kendskabsgrad lå i begyndelsen i på 45 pct. ifølge public service-redegørelsen fra 2012.

Radio Loud vandt udbuddet af den nye DAB-kanal i efteråret 2019. Udbuddet blev til efter en aftale mellem daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs