MediaWatch

Tidligere Radio24syv-folk sigter efter at lave "den største af de nyere radioer"

Fire Radio24syv-profiler er gået sammen om selskabet R8dio, der både vil lancere podcast og drive radio.

Mikael Bertelsen er blevet bestyrelsesformand i det nystiftede selskab R8dio. | Foto: Peter Hove Olesen

Mads Brügger, Mikael Bertelsen, Rasmus Bruun og Frederik Cilius – der alle har en fortid hos det lukkede Radio24syv – er blevet medejere af det nye selskab R8dio Aps, der vil producere radio og podcast.

Til at begynde med forventer R8dio-folkene at lancere en app i maj, men virksomheden har også søgt om en tilladelse hos Radio- og tv-nævnet til at drive en radio i Danmark, siger Mikael Bertelsen, bestyrelsesformand i R8dio, til erhvervsmediet Finans.

"Vi satser hele butikken. Vi vil lave en radio, der inden for de næste seks eller syv år bliver den største af de nyere radioer i Danmark. Vi skal være landsdækkende og kunne høres over det hele," siger Mikael Bertelsen til mediet.

Det er onsdag ikke lykkedes Finans at få bekræftet ansøgningen hos Slots- og Kulturstyrelsen, der står bag Radio- og tv-nævnet.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs