MediaWatch

Mads Brüggers nye medie tager første skridt mod lancering

Mads Brüggers nye medieprojekt, Frihedsbrevet, skal være uafhængig af statsstøtte, skriver ejerkredsen bag i en udgivererklæring. Det skal udgives under Mediehuset Friheden.

Frihedsbrevet er navnet på et nyt medie, som får Mads Brügger som ansv. chefredaktør. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Tidligere chef for Radio24syv, Mads Brügger, er på vej med lanceringen af sit nye medieprojekt, der får navnet "Frihedsbrevet".

Projektet er foreløbigt gået i luften med hjemmesiden frihedsbrevet.dk, hvor det er muligt at tilmelde sig mediets nyhedsbrev.

Twitter har Mads Brügger delt et billede af mediets udgivererklæring, hvori det bl.a. fremgår, at mediet ikke vil modtage statsstøtte.

"Vi ønsker ikke, at der skal være penge mellem medierne og staten, og vi går derfor forrest med et godt eksempel," lyder det i udgivererklæringen, som desuden slår fast, at mediet er uafhængigt af ideologiske interesser.

"Det allervigtigste for os er at sikre, at den journalistik, som bedrives af Mediehuset Friheden, i alle former og udgaver den end måtte udkomme i, er så fri og uafhængig som muligt," lyder det videre.

Foruden Mads Brügger har seks partnere underskrevet udgivererklæringen. De er Bjørn Høi Jensen, Henrik Juul, Denas Viet-Jacobsen, Peter Engel, Mikkel Bülow-Lehnsby og Jesper Theil Thomsen.

Mads Brügger og Peter Engel har arbejdet sammen af flere omgange, da sidstnævntes produktionsselskab har produceret flere af Mads Brüggers dokumentarfilm.

Søger journalister

Mads Brügger skriver desuden på Twitter, at mediet søger to journalister til at dække dansk politik - og at de hellere skal starte "i går end i dag".

Den tidligere vært på "Det lille mememageri" på Radio24syv og journalist på Ekstra Bladet Maya Tekeli meldte i BT's mediepodcast Q&Co for nyligt ud, at hun bliver en del af staben på det nye medie.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs