MediaWatch

Ny formand i Radio- og tv-nævnet: "Mærkeligt" at der ikke stilles krav til Radio Louds lyttertal

Radio- og tv-nævnets netop tiltrådte formand, mener, det er uforståeligt, at der ikke er stillet krav til Radio Louds lyttertal i ungdomskanalens sendetilladelse.

Arkiv | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Radio Louds lave lyttertal har været heftigt omdiskuteret, siden kanalen gik i luften 1. april 2020. Men lyttertal larmer ved deres fravær i de krav, som Radio- og tv-nævnet snart skal vurdere, om kanalen lever op til og dermed kan bevare sin sendetilladelse. Det mener nævnets nye formand Søren Sandfeld Jakobsen, som har talt med Altinget.

"Jeg har undret mig over, at der ikke er et krav til lyttertal. Det er lidt mærkeligt, når nu der er alle mulige andre krav," siger han til Altinget.

Konkret skal Radio Loud evalueres ud fra en public service-redegørelse, som skal ligge på nævnets bord inden 1. maj. Heri skal ungdomsradioen påvise, at den lever op til 60 punkter - men ingen af dem inkluderer altså krav om specifikke lyttertal. Til gengæld er et krav, at man igennem en lytterundersøgelse skal påvise, at der er et udbredt kendskab til Radio Loud i den danske befolkning.

Ifølge Altinget forventer nævnet, at evalueringen, der kan ende med, at der bliver stillet nye krav til Loud, vil tage omkring tre måneder. Lytterundersøgelsen vil dog først ligge klar 9. juli.

Radio- og tv-nævnet har med Søren Sandfeld Jakobsen i spidsen allerede ændret i processen omkring vurderingen af Loud og alle andre public service-finansierede stationer. Tidligere på ugen blev det meldt ud, at public service-redegørelserne fra privatejede medier, der får budgettet dækket af staten, skal sendes i offentlig høring.

Louds redegørelse og lytterundersøgelse bliver imidlertid omdrejningspunkterne i to separate høringer, fordi de kommer nævnet i hænde med flere måneders mellemrum.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs