MediaWatch

Medieforskere ser tre mulige udfald af Radio Louds public service-redegørelse

Når Radio Loud om få dage har deadline for sin første public service-redegørelse, kan Radio- og tv-nævnets vurdering resultere i tre mulige scenarier, vurderer to medieforskere.

Radio Loud flytter snart fra lokalerne på Christianshavn til lokaler hos medejeren Berlingske Media. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Radio Loud skal inden 1. maj indgive sin første årlige public service-redegørelse til Radio- og tv-nævnet, som så vurderer, hvorvidt DAB-kanalen lever op til de 60 punkter, der er påkrævet i Louds public service-kontrakt. På baggrund af kanalens lave lyttertal har to medieforskere udpeget tre mulige udfald af den vurdering, skriver Altinget.

I første scenarie beholder Radio Loud sendetilladelsen uden bemærkninger fra Radio og tv-nævnet, vurderer Sten Schaumburg-Müller, professor i medieret ved Syddansk Universitet og tidligere medieforsker og lektor emeritus på Roskilde Universitet Michael Bruun Andersen.

I andet scenarie pålægger nævnet, at Radio Loud skal opfylde en række nye mål inden for en afgrænset tidsramme som følge af kanalens lave lytterpenetration - særligt blandt den yngre målgruppe. Og i det tredje scenarie lukker Radio og tv-nævnet kanalen - men det vil som udgangspunkt kræve et lovbrud, som lave lyttertal ikke udgør, da der reelt ikke er fastsat konkret lyttermål i kanalens kontrakt, vurderer de.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs