MediaWatch

Corona pressede Koda-indtægter tilbage efter flere års vækst

Koda tabte rettighedsindtægter i 2020 efter vækst siden 2016. Hovedårsagen var kollapset på koncertmarkedet, der også giver usikkerhed om 2021.

Nedlukkede koncertsteder som Vega i København gjorde indhug i Kodas indtægter i 2020 | Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Efter tre år med en omsætning på over en milliard kr. blev Koda sat tilbage af sidste års coronakrise. Det viser årsrapporten fra organisationen, der forvalter rettigheder for komponister og musikforlag.

De samlede indtægter faldt 5 pct. - eller 51 mio. kr. - fra 1,017 mia. kr. i 2019 til 966 mio. kr. i 2020. Faldet skyldtes især det tilfrossede koncertmarked, hvor indtægterne blev mere end halveret fra 105 til 49 mio. kr. i 2020. Også rettighedspengene fra den musik, der følger med i biograferne, faldt lige som betalingen for baggrundsmusik på restauranter og cafeer blev ramt af sidste års nedlukninger og hjemsendelser. Tv-betalingen, der er den største kategori for Koda, gik også tlibage i forhold til 2019.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs