MediaWatch

Indslag med Ane Cortzen: Hvorfor rammer sexisme medierne?

Podcast: Debatten om sexisme og grænseoverskridende kultur på mediearbejdspladser har fået nyt liv efter debat om en sag på B.T. og en stor undersøgelse på Politiken. Men hvorfor rammer problemerne medier? Vært Ane Cortzen spørger Christian Jensen, Politiken, og direktør for Kvinfo, Henriette Laursen, i ugens Indslag.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

I sidste uge kom det frem, at næsten hver tredje ansatte på Politiken har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed, og i denne uge har en sag om grænseoverskridende adfærd fra en redaktør på B.T. efter længere tids debat udløst offentlige undskyldninger fra avisen og koncernen bag B.T.

Debatten om sexisme i medierne har rullet siden efteråret og afdækket kulturproblemer på store, velrenommerede arbejdspladser som bl.a. DR og TV 2.

Men hvorfor har medierne problemer med sexisme? Det stiller vært Ane Cortzen skarpt på i ugens mediepodcast, hvor Politikens ansv. chefredaktør, Christian Jensen, og direktør for Kvinfo, Henriette Laursen, samt mediestuderende Camille Bloch Ravn medvirker.

Hør hele podcasten her eller i din podcast-app:

Indslag udkommer hver fredag kl. 14 og bestyres på skift af journalist og forfatter Adam Holm, arkitekt og tv-vært Ane Cortzen, digital analytiker og direktør Christiane Vejlø samt journalist og vært Nynne Bjerre Christensen.

Indslag er tilgængelig på alle podcastplatforme inkl. Itunes, Google Podcast, Spotify og Podcast Addict samt på mediawatch.dk og i MediaWatch' app. Du kan downloade vores app og lytte med gratis her til IOS og her til Android.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs